Isnin, 25 Januari 2010

Roti Jala

2...3...hari tak sempat nak taipkan resipi ..em..m...ahad buat kek gula hangus
Petang pulak buat serimuka...tapi sebab nak tunaikan hajat seorang kawan dari Sungai Siput Perak,ini mama bagi resipi roti jala paling simple..boleh la dimakan masa minum pagi atau minum petang...Jom masak ngan mama...

ROTI JALA


BAHAN:
1. 300 gm tepung gandum
2. 500ml air paip
3. 1biji telur
4. 1 sudu kecil garam
5. 1 sudu kecil minyak sapi-jika suka
6. 1 sudu tepung kastad-jika suka
7. Pewarna kuning


CARA:
Campur semua bahan diatas dan dikacau rata,tapis dan boleh la mula menjala.
Seelok nya semua bahan diblender dan ditapis.
Gunakan kuali leper yang tak melekat dan gunakan acaun roti jala plastik atau apa je....roti jala ni boleh la dilipat atau digulung.
Sedap dimakan dengan kuah kari daging atau kari ayam.
Orang Perak suka makan dengan kuah durian...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan