Keluarkan dari acuan...
Lama tak tulis pe2 resipi...sebenarnya lama tak masak pe2 kue...malas sangat sejak keja yang selalu keluar merata2 ni...leteh jugak..
hari ni sabtu tak kemana ,jom la masak nagan mama...resipi simple je..tapi kek ni sedap sebab guna biskut krim kraker dan dikukus...
KEK PRUNE KRIM KRAKERS
BAHAN:
200 gm butter
1 cawan gula
5 biji telur besar
1/2 cawan susu cair atau susu segar pun boleh
3/4 cawan susu pekat
1 sudu kecil esen vanila
400gm biskut krim kraker/biskut tawar 4 segi dihancurkan ...jadikan tepung
prune dipotong nipis2.
Pewarna.
CARA:
Pukul butter dengan gula
masukan telur dan esen vanila
pukul lagi dan masukkan susu
akhir sekali masukan tepung biskut,kacau rata dan bahagikan 3 bahagian.
warnakan ikut suka masing2.
seeloknya 3 warna.setiap warna kukus 10 minit dan taburkan prune yang dipotong tadi.
Gunakan acuan 4 segi yang kecil.
Acuan disapu butter dulu sebelum mula mengukus.
Ada 6 lapis semua nya,kalau malas nak melapis,buat 3 lapis pun dah ok.
Selamat mencuba...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan